Datema Knowledge / April 6, 2017

Datema söker en driftig Digital Marknadsförare till vårt huvudkontor i Solna

Om IT-företaget Datema

Datema har sitt huvudkontor vid Solna Strand och två kontor till belägna i Varberg och Oslo. Företaget utgör cirka 50 medarbetare som dagligen interagerar med varandra över våra tre affärsområden. Väljer du att jobba på Datema hamnar du i en mycket trivsam miljö där vi jobbar hårt för att vara den goda arbetsgivaren. Som företag är vi experter inom retail (självskanning), transport, logistik och affärssystemsprocesser och vi har funnits på den Skandinaviska marknaden i över 30 år. Vi har IT-specialister, IT-konsulter och applikationsutvecklare som dagligen hjälper ca 600 företag i Sverige, Norge och Danmark med tjänster och processer kring kundspecifika lösningar som tillsammans med hårdvara från världsledande tillverkare utgör en komplett leverans från ax till limpa. Läs mer om vad vi sysslar med på www.datema.se.

Om tjänsten
Ditt uppdrag som Digital Marknadsförare är att utveckla företagets digitala marknadsföring i samtliga relevanta kanaler. Du kommer ansvara för våra tre olika hemsidor (bland annat vår webshop), våra digitala kampanjer, SEO, produktion av nyhetsbrev och innehållet på sociala medier. Du analyserar data, följer upp, rapporterar och presenterar resultaten löpande från de aktiviteter vi genomför. För att klara av att skapa innehåll krävs god kommunikationsförmåga, både verbalt och skriftligt, svenska som engelska samt goda kunskaper i grafisk formgivning. Det är nämligen du som också utformar våra digitala kampanjer och blir på så vis också vår webredaktör. Här är det tvunget att du arbetar i Indesign, Photoshop och Illustrator och kan utveckla våra hemsidor i WordPressformatet.

Du är en del av företagets marknadsavdelning men kommer jobba övergripande för våra tre affärsområden och med fler interna beställare. Du kommer också arbeta nära våra externa reklambyråer och andra partners. Datema jobbar över hela Skandinavien men har även internationella uppdrag som du som digital marknadsförare måste ta hänsyn till.

Den digitala marknadsföringen kommer att spela en central roll för att nå nya kunder och för vårt fortsatta varumärkesarbete.

Kvalifikationer
Vi söker en person som har några års erfarenhet av arbete med digital marknadsföring och e-handel, gärna inom B2B. Som person är du strukturerad, noggrann och resultatfokuserad. Du trivs med att ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter och jobbar lika bra självständigt som i grupp. Du är en trygg och stabil person, service-minded med social kompetens och är inte rädd för att bidra i områden utanför din avdelning.

Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av Google adWords och Google Analytics, kunskap och erfarenhet av SEO och SEM och har erfarenhet av arbeta med innehåll, utformning och publicering i sociala medier.

Kontakt
Vi ser fram emot att ta emot din ansökan snarast. Vi tar endast emot ansökningar via e-post till jan.herrstrom@datema.se. För frågor gällande tjänsten så kan du vända dig till Marknadschef Jan Herrström på 0730-21 54 31. Vi intervjuar kandidater löpande. Sista ansökningsdag är 2 juni.

Besök gärna www.datema.se och www.datemaretail.com.